Wat is Cuisine Culinaire Nijmegen?

video

Met ongeveer 200 leden koken wij op verschillende avonden in de week in ons eigen pand aan de Molukkenstraat 148 in Nijmegen.

Ons pand

Het pand aan de Molukkenstraat heeft een mooie professionele keuken waar we gemakkelijk met 20 personen kunnen koken. Mooie werkbanken, 2 kookeenheden op gas en alle apparatuur die noodzakelijk is vind je in onze keuken. Op de bovenverdieping is ons restaurantgedeelte waar we kunnen genieten van de menu’s die we met de groep hebben gekookt.

De groepen

Er zijn verschillende kookgroepen die bestaan uit alleen dames of heren en er zijn gemengde groepen. Iedere kookgroep bestaat uit ca 15 leden.
Eén van de leden van de groep heeft de coördinatie, de commissaris. Tevens heeft elke groep een Chef de Cuisine die de begeleiding heeft tijdens het bereiden van de gerechten.
De groepen koken 1 keer per maand en hebben vaste kookavonden, het rooster staat voor het gehele kookseizoen vast. We koken van september tot en met juni.

Menu’s

De menu’s worden per maand vastgesteld door de wijn-spijscommissie. Allereerst wordt het menu bepaald, daarna worden er passende wijnen bij uitgezocht. Alle Chefs de Cuisine testen het voorgestelde menu uit tijdens een gezamenlijke kooksessie. Dan pas wordt de definitieve menuversie opgesteld.
Vervolgens kookt iedere kookgroep het maandmenu.

De keuken

De inkopen voor de menu’s worden geregeld door Eva. Zij zorgt er tevens voor dat alle producten klaarstaan op de kookavond en regelt de schoonmaak en afwas.