Bietencarpaccio met garnalensalade

  • 200 g Grote aardappel
  • 1 st Granny Smith appels
  • 2 st Sinaasappel
  • 200 ml Olijfolie (extra virgin)
  • 500 g Gekookte rode biet
  • 250 g Hollandse garnalen
  • 1 tl Gedroogde dragon
  • 8 st Macadamia nootjes

Salade

  1. Schil de aardappel, kook deze, laat afkoelen en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Was de appel, snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd blokjes van de appel ( even groot als de aardappelblokjes)

Dressing

  1. Rasp 1 sinaasappel en pers alle sinaasappels uit.(200ml)
  2. Meng de olie, sinaasappelsap, rasp, peper en zout tot een dressing.

Carpaccio

  1. Schaaf de bieten in dunne plakken op de snijmachine (stand 6).
  2. Halveer de dressing. Roer de ene helft van de dressing door de dunne plakjes biet en leg ze in een ronde vorm op een bord.

Garnalensalade

  1. Doe de rest van de dressing in een schaal. Voeg de dragon, de appel, de aardappelblokjes en de garnalen toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Afwerking

  1. Leg de bieten in een cirkel op een rond bord. Schep hierop het garnalenmengsel op de bietencarpaccio met behulp van een ring meet een doorsnede van 6 cm.
  2. Garneer af met de fijngehakte macadamia nootjes.
  3. Serveer de salade op kamertemperatuur.
  4. NB. Zet de borden koud!